Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ











      Η βόλτα της Φασκομηλιάς ξεκινάει πάνω από την λίμνη της Βουλιαγμένης και καταλήγει στο Island της Βάρκιζας. Είναι γνωστή στους περισσότερους από τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, εκεί που πολλοί δοκιμάζουν την ικανότητά τους στην οδήγηση ή τεστάρουν το εργαλείο που διαθέτουν - τετράτροχο ή δίτροχο!
    Σήμερα μετά την χθεσινή βροχή μια περπατάδα ήταν ό,τι χρειαζόμουν. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καθαρή και χωρίς τον ήλιο η θάλασσα ασημένια! Όταν είναι η εποχή τους τα ανθισμένα φασκόμηλα μοσχομυρίζουν σε όλη την διάρκεια της βόλτας έχοντας τον ρόλο του body lotion. 
    Η σημερινή αποκάλυψη ήταν οι ανεμώνες ή ανεμολούλουδα. Ροζ, μοβ, άσπρα, κόκκινα. Ανθίζει χειμώνα καιρό, όταν τα άλλα αγριολούλουδα βρίσκονται σε βαθιά χειμέρια νάρκη. Είναι εκτεθειμένη στους ανέμους εξ ου και το όνομά της φυτρώνοντας σε ξέφωτα, πλαγιές και ανοιχτά λιβάδια. Όταν ο άνεμος φυσάει κάνει τα μπουμπούκια του φυτού να ανθίζουν και ύστερα ένα άλλο ανεμοφύσημα παίρνει τα πέταλά της μακριά.
    Συνδέεται με τον αρχαίο ερωτικό μύθο του Άδωνι και της Αφροδίτης. Σύμφωνα με τον μύθο ο Άδωνις βγήκε για κυνήγι στο δάσος. Εκεί ο θεός Άρης, που ζήλευε τον Άδωνι, επειδή η Αφροδίτη τον παράτησε για τα μάτια του ωραίου νέου, μεταμορφώθηκε σε άγριο κάπρο, επιτέθηκε στον Άδωνι και τον σκότωσε. Από τα δάκρυα της Αφροδίτης φύτρωσε το λουλούδι της Ανεμώνης ενώ από το αίμα της πληγής του το κατακόκκινο λουλούδι της παπαρούνας.
    Η διαδρομή είναι δασικός δρόμος χωρίς μεγάλες κλίσεις με αρκετά παρακλάδια, που οδηγούν πάνω από τον παραλιακό δρόμο ή πάνω από την λίμνη της Βουλιαγμένης και μέχρι το ξενοδοχείο Vouliagmeni Suites. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από ώρα με αργό περπάτημα και χάζι.
    Για τους πολύ ρομαντικούς που θέλουν να παρατείνουν το συναίσθημα η λίμνη διαθέτει δικό της καφέ και υφάλμυρο νερό για κολύμπι στους 22-29ο Κελσίου. Για αυτούς που θέλουν να αναπληρώσουν τις χαμένες θερμίδες υπάρχουν και εστιατόρια με ελληνική και ξένη κουζίνα καθώς και παγωτένιες λιχουδιές στο αγαπημένο μου Waffle House.
    Πάρτε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και μουσική και με ή χωρίς παρέα εξερευνήστε όλες τις διαδρομές. Είθισται οι περιπατητές να χαιρετούν ο ένας τον άλλο και στις γιορτές να ανταλλάσσουν ευχές καθ οδόν.

    Καλές βόλτες γιατί ...έτσι μας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου