Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ: ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ












ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Μια ωραία εμπειρία για φυσιολάτρες και κατσίκια!
Δεν είναι δύσκολο, δεν θα πονέσετε καθόλου και δεν θα μπερδευτείτε καθόλου.
Σας προτείνω να είστε νωρίς το απόγευμα στο κάτω μέρος, ώστε να προλάβετε να το περάσετε μπρος πίσω (4 ώρες) μέχρι τη δύση του ηλίου. Ο ήλιος αυτή την ώρα δεν είναι δυνατός και ένα βραδινό μπάνιο στη θάλασσα βγαίνοντας, θα σας δροσίσει και θα σας χαλαρώσει. 
Το φαράγγι καταλήγει στην υπέροχη παραλία, αυτή της Κάτω Ζάκρου, το number 3,που έχει να σας κεράσει μεζέδες ή καφέδες στα μαγαζιά και στα εστιατόρια της.
Γενικά η Ζάκρος είναι μια εκδρομή που θα σας φάει όλη την μέρα, αφού μέσα στο χωριό υπάρχουν νερόμυλοι που έχουν μετατραπεί σε λαογραφικά μουσεία,μια πηγή κάτω από τα πλατάνια με πόσιμο νερό και το ποταμάκι στο επάνω μέρος του χωριού. Η βόλτα μέσα στο χωριό επίσης έχει ενδιαφέρον, ένας καφές στην πλατεία,  η αγορά λαδιού είναι μια ιδέα και φυσικά το φαράγγι, το μπάνιο στη θάλασσα και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στην Κάτω Ζάκρο.
Τώρα αν βρεθείτε και στις 5 Αυγούστου το βράδυ στο χωριό μπορείτε να παρακολουθήσετε και το πανηγύρι με live ορχήστρα, ρακί, φαγητό και χορό.


Σήμερα η μέρα ήταν φουλ, με Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο Σητείας,βόλτα στο λιμάνι για να χαζέψουμε το κρουαζιερόπλοιο που άραξε για λίγες ώρες, και μετά φαράγγι και βραδινό μπάνιο.

Τα παιδιά μου ξεκίνησαν την μέρα κλαίγοντας ,ακούγοντας το πρόγραμμα αυτό, άλλα τώρα, μάλλον ονειρεύονται αυτά που είδαμε και περπατήσαμε!












Ιστορικά στοιχεία για το ανάκτορο της Ζάκρου από το Αρχαιοόγικό Μουσείο Σητείας.
Λαογραφικικό μουσείο Σητείας













Καληνύχτα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου