Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΜΕ 12 ΕΥΡΩ

Πώς μπορούν 12 ευρώ να σου αλλάξουν διάθεση;


Με τα 10 βάζεις βενζίνη και επιστρέφοντας από τη δουλειά, αντί να πας σπίτι διαγώνια, οδηγείς την περίμετρο, άλλοτε νορμάλ και άλλοτε στα όρια του αυτόφωρου.
Καλώς ή κακώς, για να γυρίσω σπίτι πρέπει να διασχίσω παραλιακά τον Δήμο Μοσχάτου, Παλιού Φαλήρου, Καλαμακίου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης. Αυτό το τελευταίο είναι η διαγώνια διαδρομή.  Στην κυκλική λοιπόν, προσθέτω Βουλιαγμένη και Βάρκιζα οδηγώντας στα λιμανάκια. Εδώ είναι όλο το ζουμί!


Σήμερα που ο καιρός έχει κατεβάσει μούτρα και προειδοποιεί για ένα πολύ βροχερό Σαββατοκύριακο, μια ασημένια όψη της θάλασσας δεν είναι λόγος για μια παράκαμψη;


Είναι και παρά είναι. Δεν σας κρύβω πως είναι μια πορεία, που πιο παλιά την απέφευγα, γιατί τη φοβόμουν. Τώρα που οι οδηγική μου δεξιότητα δεν πάει άλλο, τα καταφέρνω έτσι ώστε να απολαμβάνω και τη θέα.


Είναι όντως από τις πιο ωραίες βόλτες σ αυτή την πόλη και ας μην είναι αργία.

Εξάλλου, τις Κυριακές κυκλοφορούν οι οδηγοί της Κυριακής που είναι κινητές μονάδες κινδύνου.

Ο στόχος ,όταν έχεις ένα φορτωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που συνεχίζει και το Σαββατοκύριακο είναι να αποσυμπιέζεσαι πριν εκραγείς.




Για σήμερα έπρεπε να ετοιμάσω τον Ιάσονα στο τεστ Γεωγραφίας και Αγγλικών στο σχολείο, ύστερα από ένα εξ ολοκλήρου "χαμένο" απόγευμα στο ωδείο που και αυτό θέλει προετοιμασία, η οποία τρώει χρόνο από το διάβασμα του σχολείου, το οποίο διακόπτεται από τα μαθήματα στον στίβο και τα αγγλικά στο φροντιστήριο, τα οποία δεν είναι εύκολο να διαβάσουμε το Σαββατοκύριακο γιατί και τα δυο πρωινά, έχουμε ιστιοπλοΐα στη Γλυφάδα.

Κάπου εδώ πρέπει να χωρέσει και η οργάνωση ενός σπιτιού και η λάντζα η λεγόμενη. Κάποιες εβδομάδες, όπως αυτή ας πούμε νιώθω πέρα από την ατελείωτη νύστα, σαν μαθήτρια που πέρα από το διάβασμα (2 παιδιών) έχει και να μαγειρέψει και να πλύνει και να απλώσει και να ψωνίσει,υποχρεωτικά.

Να, λοιπόν που μπαίνουν τα 2 ευρώ στο έργο. Αγοράζεις 3 σοκοφρέτες και κόβεις δεξιά στη διαδομή και τσακίζεις την μια, με θέα τη θάλασσα. Οι άλλες δυο είναι των παιδιών ως επιβράβευση μετά το φαγητό.

Ο Ιάσονας πήγε τέλεια αν σκεφτεί κανείς ότι εξετάστηκε σε όλους τους νομούς, πρωτεύουσες, βουνά, ποτάμια, λίμνες, πεδιάδες και προιόντα όλης της χώρας.
Ο Στέλιος έγραψε απροειδοποίητο τεστ στη γλώσσα και ευτυχώς φάνηκε να είναι σε ετοιμότητα. 

Αύριο θα κατεβάσω λίγο τις στροφές έως την Κυριακή που θα παώ στην Αίγινα με την μπάντα για να βγάλουμε βόλτα την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Το ταξίδι απειλείται από τον καιρό και ίσως ακυρωθεί, ή αν γίνει θα είναι "πακέτο". 




Καλό Σαββατοκύριακο!





  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου