Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η Μεγάλη Εβδομάδα θεωρείται από την θρησκευτική-εκκλησιαστική ιστορία ως η εβδομάδα των Παθών.

Για μένα είναι πάντα μια εβδομάδα που χαίρομαι γιατί τα παιδιά είναι σπίτι, και τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε καταφέρει να προγραμματίσουμε και διακοπές.

Φέτος,ίσως όχι τόσο ενδιαφέρουσες, αφού έχουμε ξαναπάει στο χωριό Άγιος Πέτρος Αρκαδίας,(πάλι γελούσε ο Μήτσος, γράφοντας το φύλλο πορείας,αλλά Μήτσο δεν θα είναι για πάντα, θα ξαναέρθω) αλλά σχεδιάζουμε κάποιες προσθήκες νέων προορισμών που κάνουν το ταξίδι γαργαλιστικό. 


Το project έχει φύση, πεζοπορία πάνω από το χωριό Πολύδροσο κοντά στη Σπάρτη,επίσκεψη εκπαιδευτική στον Μυστρά για τα παιδιά,αλλά και δυο μεγάλες εκδρομές στο παραλιακό Άστρος έως Λεωνίδιο και μια δεύτερη στην Καλαμάτα για περατζάδα στην παραλιακή και παγωτό στον "Αθανασίου" και στις Κιτριές ένα παραθαλάσσιο suburb της Καλαμάτας για ένα ούζο πάνω στη θάλασσα με τον μπαμπά μου.

Κιτρίες
ΚΙΤΡΙΕΣ

Με τη μαμά μου θα μαζέψουμε χόρτα! 
Πού;
Μα...εδώ!

Καταρράκτης Λεπίδα στο βουνό Πάρνωνας.

Καταρράκτης Λεπίδα στο Αρκαδικό βουνό, Πάρνωνας.
Ύστερα από πεζοπορία μισής ώρας μέσα σε άγρια χόρτα, ρίγανη και φασκομηλιές φτάνει κανείς στους καταρράκτες και στη λιμνούλα και μπορεί να θαυμάσει τη δύναμη του νερού. Όσοι πάτε το καλοκαίρι, ένα μπάνιο δεν είναι άσχημη ιδέα!
Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσουμε να μαζέψουμε χόρτα έχοντας μαζί τα δυο μαχαίρια που πριν δέκα χρόνια μας χάρισε μια γιαγιά στο χωριό Πλάτανος, λίγο πριν τους καταρράκτες, και τα οποία φυλάγαμε στο προηγούμενο αυτοκίνητο για να τα μεταφέρουμε στο Juke . Ήρθε η ώρα τους. Βουρ για χορτινγκ!!!

Στο ίδιο χωριό, στο ίδιο ξενοδοχείο, με τα παιδιά αυτή τη φορά αλλά και με τους παππούδες που γουστάρουν περιπέτεια θα κάνει την παρθενική του εκδρομή το "Μπα-τζούκας" όπως το βάφτισε ο Στέλιος.
Η προετοιμασία είναι μεγάλη και το διάβασμα αρκετό. Εκτός από τα απαραίτητα, ρούχα, λαμπάδες,κτλ, θα πρέπει επίσης να μας ακολουθήσουν όλα τα γκάτζετ των παιδιών και του Θωμά, αλλά και να φορτίσω τα αγαπημένα μου walkie talkie για την επικοινωνία μας από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο καθώς και τις μουσικές καθ οδόν αφιερώσεις.

Σας χαιρετώ και σας μεταφέρω όλη μου την καλή διάθεση με το "The joy of life" με την απόλυτα ταξιδιάρικη μουσική του Kenny G και την ευχάριστη αγωνία μιας όμορφης εκδρομής!












2 σχόλια: