Κυριακή 26 Απριλίου 2015

TWO IS ENOUGH

Two is enough* = Τα δυο μας! (Άντε βαριά και το τρομπόνι)


Αυτό είναι το κίνημα που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια ήδη από τη δεκαετία του 1970 και έχει φουντώσει και εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο!

Κυριακή σήμερα και πρωί πρωί πήγα μια βόλτα στο χωριό για φρέσκο ψωμί και κουλούρια από το φούρνο και για μια Κυριακάτικη Εφημερίδα.

Το μπαλκόνι είναι μια λύση τώρα που καλοκαιριάζει διότι μπορώ να πιω τον καφέ μου και να στρίψω τα τσιγαράκια μου καθιστή και όχι με άγχος!

Στο ένθετο της "Καθημερινής" διάβασα για το κίνημα των "Childfree". Πρόκειται για γυναίκες κυρίως, που δεν έχουν κάνει παιδιά γιατί δεν ένιωσαν την ανάγκη ή δεν μπορούσαν να επωμιστούν την ευθύνη ή δεν ήθελαν να δεσμευτούν με ένα παιδί ή θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται να διαιωνιστούν σαν είδος.
Οι γυναίκες αυτές φαίνονται πολύ ενοχλημένες, σχεδόν στιγματισμένες, ενώ μάλλον είναι πολύ συνειδητοποιημένες.

Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα κάνει παιδιά. Υποψιάζομαι... αλλά μέχρι εκεί. 

Συμφωνώ με όλες τις αναστολές που οδηγούν αυτές τις γυναίκες σε μια τέτοια οριστική απόφαση, αλλά το να το κάνουμε και κίνημα νομίζω ότι παρά πάει.

Όλες τις διαφορετικότητες πλέον τις έχουμε κάνει κίνημα και έτσι γεννάμε και αναπαράγουμε μόνοι μας αυτό τον ιδιότυπο ρατσισμό, που κινείται από την πίεση και τον οίκτο ως την κατακραυγή. 
Δεν χρειάζεται να λογοδοτούμε ούτε σαν μονάδες στους οικείους μας, ούτε σαν κίνημα. Ο ευατός μας είναι αρκετός!

Καλό βράδυ!

*Two is enough:A couple's guide to living childless by choice" της Laura S. Scott.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου