Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ALEA JACTA EST: ΚΡΗΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ




Ένα καλοκαίρι με άστατο καιρό, τις γνωστές φωτιές και μια ψυχρή διάθεση.

Όλα στον αέρα!

Οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το capital control δημιούργησαν μέσα σε λιγότερο από μήνα μια ανατροπή στα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι.


Η δουλειά, σε απόλυτη εξάρτηση μέσω των επιφυλακών, σε συνδυασμό με το κόστος των εισιτηρίων και την διαδικασία πληρωμής αυτών με όλα αυτά τα e- banking συστήματα απομάκρυναν τις διακοπές στην Κρήτη!



Όμως το νησί είναι νησί. 

Και όχι το οποιοδήποτε!
Ίσως να είναι πιο δύσκολα του χρόνου!


Κοίτα που φτάσαμε!!!

Να μην μπορούμε να πάμε στα χωριά μας. Να βουτήξουμε στα πάτρια νερά, να περπατήσουμε στα όμορφα φαράγγια, να χορέψουμε στα πανηγύρια, να φάμε τα τοπικά φαγάκια, να ακούσουμε την ντοπιολαλιά της γιαγιάς μας, να δούμε τους συγγενείς μας, να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε αυτά που αγαπάμε και εμείς, να γεμίσουμε εικόνες και κουράγιο για τον χειμώνα να...,να..., να...
Ξέρεις, αν τα παιδιά λατρέψουν αυτή τη χώρα, αφού βέβαια την γνωρίσουν, έχουμε μια ελπίδα να κάνουν κάτι γι αυτήν, γιατί εμείς αποδειχτήκαμε λίγοι και χέστηδες!


Η μια σκέψη φέρνει την άλλη και η αγανάκτηση που φουντώνει από την απαγόρευση να ανοιχτούμε σε έξοδα, με ώθησε σήμερα στο πρακτορείο να αγοράσω τα εισιτήρια του καραβιού. Η Αθήνα είναι πολύ βρώμικη ώρες ώρες για να την ανεχτείς και το καλοκαίρι, που η μέρα είναι μεγάλη και φέρνει στην επιφάνεια την μαυρίλα και την ανηθικότητα.



Πρωινή, λοιπόν θα είναι "η κολύμπα" (έτσι έλεγε η γιαγιά το ταξίδι με το καράβι).

Κρίμα που θα αποχωριστώ τον Πειραιά και το σπίτι μου, αλλά το ταξίδι στο νησί είναι πιο σημαντικό. Πεθαίνω για την στιγμή που οδηγώντας κόστα κόστα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο θα χαζεύω τη δύση του πρώτου Κρητικού Ηλίου! Μετά, το κουραστικό σκαρφάλωμα στα Σητειακά χωριά και επιτέλους κατηφόρα για την γενέτειρα πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου!


Νιώθω τη συγκίνηση ήδη και ίσως κοιτώντας αυτά τα εισιτήρια στο κάθισμα του συνοδηγού μέχρι το σπίτι να μου άλλαξαν λίγο τη διάθεση σήμερα με τον Πρίγκηπα της Κνωσού να μου λέει: το νου σου, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!

Κοίτα να το χαρείς και φέτος!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου