Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗΣ

Την λένε Τρισεύγενη και είναι παπαδιά. Για λόγους αμορφωσιάς του περίγυρου χρησιμοποιεί το Νίτσα για να μην κάθεται να εξηγεί το Τρισεύγενη.
Μην φανταστείτε καμιά παρηκμασμένη!
Φορούσε ασπρόμαυρο καλοκαιρινό φουστάνι κάτω από το γόνατο, με σχέδιο με γεωμετρικά σχήματα και φαρδύ ώμο, καρέ μαλλί περιποιημένο χρώματος μελί και αρκετά αξεσουάρ σε λευκό  και μαύρο! Παπαδιά μεν αλλά θεά!

Στην αρχή τρώγαμε σε διαφορετικά τραπέζια, αλλά στο τέλος γίναμε ένα!
Όλα αυτά συνέβησαν στην Κάτω Τιθορέα και μετά την λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής. Το μενού είχαν επιμεληθεί οι κυρίες τις εκκλησίας!
Σαλάτα χωριάτικη, πιτούλα με σπανάκι, πατατούλες φούρνου και φυσικά κατσικάκι και κοκορέτσι.
Στο τέλος μας σέρβιραν ένα ποτ πουρί γλυκών από πορτοκαλόπιτα, σιροπιαστό κέικ και ένα γλυκό ψυγείου όνειρο για την δική μου γεύση!

Η Τρισεύγενη λοιπόν, προς το τέλος του δείπνου μας επισκέφτηκε προφανώς γιατί βαρέθηκε τους men in black (τους βλέπει και κάθε μέρα) και βλέποντας την δική μας ασπρίλα, σου λέει πάω στους χαρούμενους, στους ανοιχτόχρωμους. Ανακαλύψα πάνω στην κουβέντα ότι αυτή έχει φτιάξει το γλυκό και της πήρα την συνταγή.
Οι καλοί μου συνάδελφοι με παρουσίασαν σαν άχρηστη που ούτε αβγό δεν ξέρω να βράσω. Είπαν ότι όλη μέρα είμαι στο facebook, και στο twitter και φυσικά η Τρισεύγενη μου είπε έλα εδώ δυο μήνες και θα σε κάνω ξεφτέρι. Άλλη μια δίμηνη εκπαίδευση με δασκάλα την Τρισεύγενη. Έλεος τόσες σπουδές και εκπαιδεύσεις.

Σας κληροδοτώ λοιπόν αυτή τη "θεϊκή- εκκλησιαστική" συνταγή για το γλυκάκι της Νίτσας:

5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι κορν φλάουερ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
λίγα αμυγδαλάκια άσπρα αλεσμένα ελαφρώς στο μπλέντερ
μια πρέζα αλάτι
λίγο βιτάμ για να γυαλίζει η κρέμα
και πτι μπερ μπισκότα.

Στρώνουμε σε πυρεξάκι μέτριο τα πτι μπερ.
Σε μια κατσαρόλα δένουμε όλα τα υπόλοιπα σε κρέμα.
Σκεπάζουμε τα μπισκότα με την κρέμα και βουρ στο ψυγείο.

Γεύση: λεμονιζέ, τρισεύγενη.
Χρόνος: όσο ένα τσιγάρο
Kόστος: μνημονιακό
Εμφάνιση: τι είν τούτο καλέ; Καλό;
                Ας το δοκιμάσω!

Καλό ξημέρωμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου