Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 63 28 Ιουνίου 2015 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 38 Προκήρυξη Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α. Του άρθρου 44 παρ. 2 εδάφιο α΄ του Συντάγματος. β. Του ν. 4023/2011 (Α΄ 220). 2. Την πρόταση της Κυβέρνησης ως προς την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όπως διατυπώθηκε στην από 26.06.2015 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 3. Την από 27.06.2015 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων (Α΄ 62) ως προς την δι− εξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α΄ του Συ− ντάγματος, αποφασίζουμε:

Προκηρύσσουμε δημοψήφισμα για την 5η Ιουλίου 2015, ημέρα Κυριακή, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να αποφανθεί δια της άμεσης και ελεύθερης έκφρασης της βούλησής του επί του ακόλουθου ερωτήματος: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).΄Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. ΄Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙ− ΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.» Στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέ− λεση του παρόντος διατάγματος. Αθήνα, 28 Ιουνίου 2015 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Π. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
...................................................................................................

Στέλιο και Ιάσονα,


ο μπαμπάς και η μαμά είναι παιδιά του 20ου αιώνα. Παρόλα αυτά ιστορικά γεγονότα δεν ζήσαμε σαν ενήλικες, που να συγκρίνονται με αυτά των παππούδων και των προππαπούδων σας.
Το ίδιο συμβαίνει και με σας που μέσα στην καθημερινότητα σας, προσπαθούμε να μην σας μεταφέρουμε τα πολιτικά - κοινωνικά - οικονομικά και ιστορικά συμβάντα που ζούμε εμείς τώρα.
Γι αυτό διαλέξαμε να μην έχουμε τηλεόραση στο σπίτι και να μείνουμε σε μια περιοχή μακρυά από το κέντρο χαρίζοντας μας, μια καλύτερη ποιότητα ζωής.


Την εβδομάδα που διανύσαμε ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία.
Το Σάββατο και την Κυριακή κυρίως, που πλέον η απόφαση για την διεξαγωγή του 1ου Δημοψηφίσματος του 21ου αιώνα ήταν γεγονός, η ατμόσφαιρα και οι εικόνες στα πρατήρια καυσίμων, αλλά και στα ΑΤΜ μηχανήματα των τραπεζών ήταν θλιβερή.
Το κλίμα "πολέμου" έχει κορυφωθεί σήμερα που στα super markets τα μακαρόνια,το γάλα και τα όσπρια είναι σε πρώτη ζήτηση. 
Οι τράπεζες κλειστές όλη την εβδομάδα και όλοι σαν καλά παιδιά καταφεύγαμε στα μηχανήματα να αναλήψουμε αυτό που μας αντιστοιχεί,όπως το πρωινό γάλα από τις κατσίκες. 
Capital Control λέγεται αυτό το παιχνιδάκι, που έφερε ουρές, διαπληκτισμούς, ανασφάλειες, τρόμο στους έχοντες κομπόδεμα και χαρά σε μας που ότι δούλεψαμε το φάγαμε παρέα!
Ευτυχώς προλάβαμε να σας πάμε στη Ρώμη και στο Λονδίνο και έτσι έχετε και μια εικόνα πως είναι και παραέξω!


Τέτοια εποχή να σας θυμίσω ότι είχαμε βγάλει τα εισιτήρια για τις διακοπές και ετοιμάζατε βαλίτσες για την κατασκήνωση!
Φέτος νομίζω πως το πρόγραμμα, μιας και ρωτάτε, θα διαμορφώνεται μέρα με την μέρα. Η μαμά και ο μπαμπάς δεν τρομάζουν όπως ο παππούς και η γιαγιά!
Θα καταφέρουμε και με πιο απλές συνθήκες να σας κάνουμε πλούσιους!
Μπορούμε να σας διδάξουμε τα πάντα τουλάχιστον τα σχολικά, αλλά και τα εξωσχολικά.
Το ίδιο θα κάνουν όλοι. Ευκαιρία λοιπόν με αυτή την ανατροπή που μπορεί να έρθει από Δευτέρα να συντονιστούμε καλύτερα. Όλοι μας!


Με τον μπαμπά ακούσαμε το Σάββατο μεγάλο μέρος από τους λόγους πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια της Βουλής και έκτοτε κλείσαμε όλες τις επικοινωνιακές πηγές. (Ο Θωμάς διάβαζε στη δουλειά, εγώ όχι).

Όσοι από τους φίλους και γνωστούς επικοινωνούσαν μαζί μας μιλούσαν για τρελή προπαγάνδα και για βρωμερή και τρισάθλια ενημέρωση. Σε συγκεντρώσεις δεν πατήσαμε. Ούτε καν υπέρ του ΟΧΙ που θα ψηφίσουμε και οι δυο σήμερα! Δεν αντέχω να ακούω το μακρύ και το κοντό του καθενός. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και να αποφασίσει με ησυχία τι θα ψηφίσει σήμερα.


Σας παραθέτω τα Ελληνικά δημοψηφίσματα από το 1920,που βρήκα έτοιμα στο ίντερνετ σε ένα ωραίο σχεδιάκι για να μην ταλαιπωρείστε. Εγώ προσωπικά δεν την αγαπούσα την ιστορία σαν μάθημα, αλλά ούτε και τώρα την αγαπώ. Με θλίβει, ειδικά όταν επαναλαμβάνεται!


rfr-infographic-rst



Σήμερα λοιπόν ύστερα από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μια πεντάμηνη γνωριμία-διαπραγματεύσεις της αριστερίζουσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαϊκούς Εταίρους και τους Θεσμούς (βλέπε κοράκια - τοκογλύφοι) καλούμαστε να ψηφίσουμε μια παράδοση άνευ όρων - υποτέλεια.
Αναρωτιέμαι αν αυτοί που με σιγουριά θα ψηφίσουν σήμερα το "ΝΑΙ" έπρεπε να 
πάρουν μια απόφαση το 1940, τι θα διάλεγαν;
Μάλλον τη βολή τους.

Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας γιατί φορολογηθήκαμε και αποδώσαμε αυτά που μας αντιστοιχούσαν από την πρώτη μέρα της εργασίας μας.
Μαύρο χρήμα δεν αγγίξαμε και αν τα φάγαμε μαζί όπως λένε, αυτοί έφαγαν το ψαχνό και εμείς γλείψαμε τα κόκαλα.

Δεν φοβόμαστε διότι έχουμε λίγα να χάσουμε. Η χώρα δεν μετακινείται. Γεωγραφικά θα ανήκει στην Ευρώπη και ας μην ανήκει οικονομικά.

Αν μας αφήσουν θα παραμείνουμε στο σπίτι μας, εδώ όπου γεννηθήκαμε και θα φύγουμε μόνο αν μας αναγκάσουν. Την αγαπάμε την χώρα και δεν την κοπανάμε. Και όπως έλεγε η Ντόρη στη ταινία "NEMO" στα δύσκολα τι κάνουμε;
Μα φυσικά κολυμπάμε!

Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι έχουμε χάσει τα ωραία χρόνια και ίσως να έχουμε και περίεργα γηρατειά!
Και οι δυο ελπίζουμε να μη χρειαστούμε οποιαδήποτε περίθαλψη και τα φάρμακα της μαμάς να γίνουν ελληνικά γενόσημα.( Και να μην γίνουν, χέστηκα !)

Ας δώσουμε λοιπόν μια ευκαιρία στους κυβερνήτες μας να προσπαθήσουν να μας κυβερνήσουν, γιατί αλλιώς θα μας αναλάβουν αυτοί που δεν ψηφίσαμε. Δεν μπορεί να αλλάξαμε γνώμη τόσο γρήγορα;

Σας αφιερώνω την "Κιβωτό" της Ελένης Βιτάλη αφού μέσα σε μια κιβωτό είμαστε τώρα. Είστε τα ανταλλακτικά όπως και εγώ άλλωστε ακόμα...
"Γκόμενοι ναι, άλλα με τη μαγκούρα στραμένη στου νου μας την καμπούρα"!



Σας φιλώ,
η μαμά σας!


ΥΓ:οι φωτογραφίες είναι από την πιο συγκινητική υποστολή της σημαίας μας στον βράχο της Ακρόπολης, την προηγούμενη Κυριακή 28/6/2015
Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα την κατέβαζα ποτέ ξανά.
Θα την άφηνα να κυματίζει μόνιμα.







Ας την κρατήσουμε ψηλά στο μυαλό μας
 και ας μην την αποκαθηλώσουμε με αυτό το δημοψήφισμα.
Αυτή τη σημαία θέλουμε να σώσουμε στα σίγουρα.
Όχι την άλλη με τα αστεράκια!














1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για το γενναίο κείμενο-επιστολή! Μπράβο για το παράδειγμα και το σπουδαίο μάθημα που δίνετε στα παιδιά σας! Ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε γι΄ αυτήν την έρμη την πατρίδα, (που δυστυχώς ήταν, είναι και θα είναι στόχος των κάθε λογής "κορακιών") όπως και όσο μπορούμε! Με κάνατε να νιώσω περηφάνια για την Ελλάδα, τη σύγχρονη Ελλάδα των νέων και του μέλλοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή