Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

DULCE PONTES-NOA-ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΗΡΩΔΕΙΟ
29/9/2014


DULCE-NOA-ΝΤΑΛΑΡΑΣ


Μία βραδιά στο Ηρώδειο έχει ένα ατού. Όσο χάλια και αν είναι αυτό που θα δεις, ξεκινάς τη βαθμολογία της βραδιάς, από το 4, τουλάχιστον. Είναι ο χώρος που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.


Η ΝΟΑ μας απέδειξε γιατί είναι γνωστή. Εξαιρετικά μεγάλη φωνητική έκταση, με μεγάλη ευκολία σε ακροβατικά στις ψηλές νότες και απίστευτη τονική ακρίβεια. Έπαιξε η ίδια τουμπερλέκι και μπόγκος, καθώς και ένα κομμάτι από την Υεμένη για φωνή και τενεκέ για λάδι. Χόρεψε, αφιέρωσε στον Νταλάρα το happy birthday, γιατί είχε γενέθλια και αναφέρθηκε στον πόλεμο τον οποίο βρίσκεται η χώρα της (Ισραήλ) και με αφορμή τα τρία της παιδιά, αφιέρωσε ένα τραγούδι σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Θα εννοούσε και σε αυτά στην Λωρίδα της Γάζας!... Και σ αυτό το σημείο μου τελειώνει το κεφάλαιο ΝΟΑ, διότι όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις. Το δέχομαι όμως, γιατί κανείς δεν αντέδρασε σε ολόκληρο Ηρώδειο. Και ήταν φίσκα!

Και αφού ξενερώσαμε με την ΝΟΑ, βγαίνει ο Νταλάρας με μια από τα ίδια. Η φωνή του κρατάει αρκετά καλά, αλλά "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου". Ειδικά κατά την εκτέλεση των latin τραγουδιών, ξέσπασα σε σπαστικά γέλια. Δεν σου πάει γαμώτο ,σε αντίθεση με την "Όμορφη Πόλη" που την ερμήνευσε καταπληκτικά, παρέα με την Dulce!


Ο ηχολήπτης δε... Χρόνια είχαμε να ακούσουμε τέτοιο χάλι. Τα μικρόφωνα κλειστά ή να μικροφωνίζουν, στεγνά και υπερτονισμένα τα κρουστά και τα μπάσσα, με το φλάουτο και το κλαρίνο θαμμένα στο δεύτερο υπόγειο δεξιά.

Και στο δεύτερο μέρος βγαίνει μέσα στο μακρύ της φόρεμα, κοκκινόμαυρο, με μια ολόλευκη μακριά κάπα και ξυπόλυτη, η Dulce Pontes, κάθεται στο μαύρο πιάνο με ουρά και με τους δικούς τις μουσικούς μας ισοθέρμισε τα αυτιά και την ψυχή.
Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα.
Είναι πάρα -πάρα -πάρα -πάρα πολύ καλή και αυθεντική.
Είναι χαρισματικό πλάσμα!

Δεν έκατσα μέχρι το τέλος, κάτι που δεν έχω ξανακάνει, αλλά το κοινό του Νταλάρα δεν δουλεύει, ούτε πάει σχολείο. Φύγαμε στις 00:30 και πρέπει να τελείωσε στην 01:00 ίσως και πιο μετά.
Σίγουρα το finale θα ήταν εντυπωσιακό, αλλά κρατώντας κυρίως την ανάμνηση της Dulce και τα όποια καλά αυτής της νύχτας κατηφορίσαμε τον πεζόδρομο... όπως θα κατηφορίσουμε και αυτόν τον χειμώνα...

TRIO: DULCE-NOA-ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ
ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου