Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

BLACK vs WHITE

Πάντα με τον φόβο μην πέσει και μας πλακώσει το ο,τιδήποτε, θα χειριστώ και αυτήν την Ιερή Ανάρτηση, που όμως κρύβει πολλά από πίσω (με την καλή έννοια).
Διότι όπως έλεγε και η Μαρνιώτισσα γιαγιά μου "Κάθε πόρτα που κλείνει έχει και ένα καρφάκι από πίσω". Δηλαδή δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδεατό. Μην ακούτε Μύκονος και... ενθουσιάζεστε!

Το ταξίδι λοιπόν στην Μύκονο σιγοψήνεται στους 150 βαθμούς, στο φούρνο με κυκλοθερμικό αέρα, με μια προετοιμασία που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την τελευταία πρόβα, (στο σημείο αυτό βάζετε την μανέστρα κατά κόσμον, κριθαράκι) για την συναυλία της Δευτέρας 20/10. Αυτό το live θα λάβει χώρα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, που κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια για να δωρηθεί το 2006 στον Δήμο από τους Μυκονιάτες Νίκο και Σοφία Γρυπάρη. Το κτίριο (επιφάνειας 1.600 m2) βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 14 στρεμμάτων, μόλις 1 km έξω από τη Χώρα, επάνω στο δρόμο προς την Άνω Μερά, στην Αργύραινα. 
Φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. 
Διαθέτει μια κύρια αίθουσα χωρητικότητας περίπου 350 ατόμων, με σκηνή 80 m2, ένα κομψό φουαγιέ καθώς και άλλες μικρότερες αίθουσες για εκπαίδευση και δραστηριότητες. Εξωτερικά υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης και παιδική χαρά. 

Ήδη λοιπόν,έχει κατέβει το ρεπερτόριο, που αποτελείται όπως πάντα από ελληνικά και ξένα κομμάτια. Το δημιουργεί η περίσταση, η σύνθεση ή η αποσύνθεση των μουσικών, αλλά και ο μαέστρος. Τώρα στην Μύκονο, που είναι νησί, και τι νησί, ένα El Bimbo είναι απαραίτητο. Blue Oyster, θυμάστε; Police Academy!!! Τολμηρή σκηνή με συναισθηματικά αγόρια να χορεύουν Blue Tango και να χαριεντίζονται! Ταρατατα τα τα...."ποτέ μου κι ας χωρίσαμε" λέει η ελληνική version.

Κατεβάζοντας πάντα παραπάνω κομμάτια (λες και είναι κρέας και θα μαζέψει  στο ψήσιμο) έχουμε περάσει την ώρα που μας έχει ζητηθεί να καλύψουμε, με αποτέλεσμα οι πρόβες να είναι λίγο μακρόσυρτες. Είναι και ο συρτός με τον μπάλο που κρατάει ώρα, γιατί έχει πολλές φιγούρες, μέχρι να γίνουν όλες....Ξέρουν κάτι δεινοί χορευτές από φιγούρες...Αρκεί μην σωριαστείς πάνω στο γύρισμα...

Είναι αυτό το νησί, που ποτέ δεν το πήρα στα σοβαρά. Σίγουρα είναι όμορφο, αλλά τόσο υπερτιμημένο από την άλλη, με την καημενούλα τη Δήλο απέναντι να φαντάζει ανύπαρκτη.

Ακούς Μύκονο και σκέφτεσαι κ..., βυζιά, six pack, μπουτίκ, τον GavLa( Γαβαλάς Λάκης), Super Paradise, Pierro, τα τρία φύλλα σε περίεργους συνδυασμούς και γενικά την κόλαση στην οποία δέχεται να μετατραπεί το νησί για έξι μήνες,για οικονομικούς λόγους, πριν βγάλει τους αγίους βόλτα να εξυγιάνουν το..."Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου!"

Black and White. Έτσι είναι η ζωή. Και εγώ τώρα διασκεδάζω γράφοντας, αλλά έχω πεθάνει από τους πόνους εδώ και δυο μέρες. Στο νησί θα πάω δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω αυτή την ταξιδάρα για δυο λόγους: πρώτον διότι το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, στην Ιωάννα και στο Άγγελο ( τους φίλους δεν τους κρεμάμε ποτέ) και δεύτερον διότι θα έρθει και η Αυτού Μεγαλειότης (ας εισάγουμε σιγά σιγά και το Buckingham στη ζωή μας) MITSOS. Το παίζει δύσκολος, αλλά γουστάρω σκληρά αντράκια με φουλ δόση αντιβίωσης και τίγκα στην υποτροπή, την δυσανεξία και την μιζέρια. Διότι ο καημός του Mitsou αυτές τις μέρες, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το παρακάτω Rebus:






Τί είναι;

Black and White θα είναι και η περιβολή. Θερινή λευκή στολή την Κυριακή, χειμερινή μαύρη τη Δευτέρα. Όλα επί δύο. Και να πως αυτά τα λυγερά, ένδοξα, γυμνασμένα κορμιά μετατρέπονται σε γαϊδούρια, εξ ου και και το Μυκ-όνος. ΚαράBLACK το σκηνικό με τα ρούχα και το κουβάλημα! Το ρακί από το Παλαίκαστρο που το πας; Ε; Δεν τίθεται θέμα, θα παρθεί. Το "θεώρημα του Όνου"* του Μπουριντάν,δεν θα λάβει χώρα σ αυτό το ταξίδι. Ούτε από πείνα θα πεθάνουμε, ούτε από "δίψα". Πλούσια τα ελέη...


Και ξαφνικά White πάλι!
Το ξενοδοχείο πολύ χλιδάτο! Και το όνομα αυτού;
" 4Κ"!
Έλα τώρα; Άλλο τα "3XXX" και άλλο τα "4ΚΚΚΚ"!

Myconian Kohili-Korali-Kyma-Kalypso Thalasso Spa Center


Καλά διαβάσατε! Και κοχύλι και κοράλι και κύμα και Καλυψώ και θαλασσό και spa και ξεspa-στε όσο μπορείτε!

Ξέρω έχετε ψαρώσει. 
Εντάξει. 
Το δικό μου σκάλωμα είναι στα προϊόντα περιποίησης, Kurland
Ο καθένας με τα βίτσια του! Αυτή η λεπτομέρεια  το κάνει για μένα ξεχωριστό.
Όλα τ άλλα μπορώ να τα φανταστώ!

Καλό μας κατευόδιο και ας ελπίσουμε σε αναπάντεχα συμβάντα για να μην βαριόμαστε!

Ταρά τα τα τα τα!

....................................................................................................
* Θεώρημα του Όνου

«Κατά το θεώρημα τούτο, όνος πεινών και διψών εξ ίσου, τοποθετηθείς μεταξύ δοχείου ύδατος και δέματος αχύρου, απέθανε εκ πείνης και εκ δίψης λόγω ίσης έλξεως. Λόγω αδυναμίας εκλογής».
..................................................................................................


Φιλιά 

Φ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου