Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με μια απογευματινή υπηρεσία στη δουλειά ανοίγονται ορίζοντες σε ένα πρόγραμμα που συνηθίζει να μπουκώνει μεσοβδόμαδα από εικόνες και συναισθήματα.

Όταν δουλεύω απόγευμα πάντα ασχολούμαι με το σπίτι και τα παιδιά και όχι με τον ευατό μου. Εκείνον μπορώ ως δικαιολογία και λίγο γκρίνια να τον φροντίζω στα breaks της ημέρας. Είναι μια λύση όταν κουράζομαι. Αφήστε με να βάψω νύχια, λέω στα παιδιά μου. Ή τώρα τσατάρω στο viber! Όλα γίνονται!

Σήμερα όμως είχα υποσχεθεί να αλείψω μαρμελάδες και να τους ετοιμάσω το πρωινό και να πάμε μαζί στο σχολείο και να χτενιστούμε και να φορέσουμε σωστά τις κάλτσες και γενικά να μη μας ξεφύγει τίποτα.

Όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον όταν επιστρέφουμε σπίτι μας από μια γεμάτη μέρα. Αυτό είναι κάτι που θυμάμαι μπαίνοντας στο δικό μου σπίτι που ηρεμούσα με την ευταξία της μάνας μου και μύριζα τα απορρυπαντικά στον χώρο γι αυτό αντίστοιχα κάνω το ίδιο και στα δικά μου παιδιά. Θεωρώ πως σε όποια ηλικία και αν φτάσει ο άνθρωπος κάποιες μυρωδιές, εικόνες χώρων, τοπίων ή φαγητών τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή! Αισθητηριακές μνήμες!
Έχω θέμα με τις αναμνήσεις πάσης φύσεως! Μια εικόνα, μια μυρωδιά, ένα τραγούδι, μια ατάκα...

Η θάλασσα είναι στο δρόμο μας για το σχολείο! Ασημένια μέχρι να βγει ο ήλιος και πολλά υποσχόμενη! Τα μαγαζιά και οι τράπεζες φρεσκοσφουγγαρισμένες στο άνοιγμα και με τους/τις υπαλλήλους φρέσκους και όμορφους, είναι μια λύση όπως και το χάζεμα στο super market. Ψωνίζεις και διεκπεραιώνεις με άλλον αέρα.

Ύστερα το φαγητό. Ο νεροχύτης με το γνωστό τέρας που πρέπει να σκοτωθεί.
Το σπίτι που πάντα μοιάζει τις καθημερινές που επιστρέφουμε με παρασκήνια επίδειξης μόδας!

Όταν όλα μπαίνουν σε τάξη τότε ξεκουράζεται και το μυαλό, που δουλεύει ακόμα και όταν απλώνω τα τελευταία χειμερινά ρούχα πριν οι ντουλάπες αδειάσουν και ξαναγεμίσουν με τα ευφάνταστα τσιτάτα των t shirts και τα χρωματιστά ρούχα του καλοκαιριού.

Το μισώ το καλοκαίρι γιατί δεν αντέχω τον ήλιο του. Όμως παραδέχομαι ότι περνάω τις πιο όμορφες στιγμές στο μπαλκόνι τις πρώτες πρωινές ώρες όπως και τις τελευταίες βραδινές με καφέ, παγωμένο τσάι, καλοκαιρινά φρούτα και παγωτάκια.

Κάπως έτσι θα πάω στη δουλειά το απόγευμα με την ευχάριστη κούραση που θα εκτονωθεί στην οδήγηση με τέρμα την μουσική, ίσως και με έναν ελιγμό με το αυτοκίνητο και θα σβήσει με ένα μοσχομυριστό ντους αργά το βράδυ.

Σας φιλώ!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου