Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΟΧΤΑΩΡΗ ΒΟΛΤΑ (ART ATHINA)

















































































Η Βάρη δεν έχει ανταλλακτικά υφάσματα για καρέκλες σκηνοθέτη.
Επίσης δεν έχει μαγαζί με το συγκεκριμένο ηλεκτρολογικό υλικό που θέλει ο Θωμάς προκειμένου να φτιάξει το κουδούνι του κήπου.
Χωρίς παιδιά αυτές οι αγορές μεταφράζονται σε δυο ώρες χάζεμα στο Praktiker και μια ώρα χάζεμα στον Μπέσκα στην Αργυρούπολη!
Το σκηνικό όμως είχε και έναν Ιάσονα με το ολοκαίνουριο skateboard και ένα Στέλιο που ήθελε μια νέα μπάλα μπάσκετ.
Εύκολο!
Λεωφόρος Τιτάνων είναι η απάντηση.
Έχει όλα τα παραπάνω και μια μπυραρία τη "Vale Vale" με θέα την λαϊκή της Αργυρούπολης.
Η ώρα του καφέ, του milk shake και της εξάσκησης skateboard μας βρήκε στην Μαρίνα Φλοίσβου με έξτρα μπαζάρ βιβλίων, με τη σκηνή να στήνεται για την live εμφάνιση του David Lynch στις 9:30μ.μ., την δωρεάν είσοδο στην "ΝΕΡΑΪΔΑ" τη θαλαμηγό-μουσείο της οικογένειας Λάτση και την έκθεση Art Athina στο γήπεδο Taekwondo που ήταν και ο ουσιαστικός στόχος της βόλτας, με τα υπόλοιπα ως μια μεγάλη παρακαμπτήριο, μια παρένθεση.
Η Art Athina είναι η μεγαλύτερη έκθεση-συνάντηση σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα. Είκοσι κεράκια έσβησε φέτος, ώριμη και ζωντανή, παγιωμένη στη συνείδηση του φιλότεχνου κοινού που γιατί όχι μπορεί να είναι και παιδιά.
Διότι ένα παιδί μπορεί να σου εξηγήσει πιο αυθόρμητα μια avant guarde εικόνα, αφού το πείραμα και η φαντασία μαζί με το ανορθόδοξο πολλές φορές είναι πιο κοντά στην αντίληψη ενός πιο νέου μυαλού.
Στις φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό τηλέφωνο να αργοπεθαίνει, παίρνει κανείς μια ιδέα του καλλιτεχνικού στίγματος της εποχής και των νέων τάσεων που ευτυχώς δεν κωλώνουν στο σαρωτικό πέρασμα της κρίσης και των δύσκολων καιρών.Το αντίθετο μάλλον, αφού με σύγχρονες εικαστικές τεχνικές αποτυπώνονται διαχρονικοί κοινωνικοί προβληματισμοί.
Γενικά ήταν μια βόλτα που από το "Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ",την "Ευαγγελίστρια", το επίσης Ι/Φ "Ευγένιος Ευγενίδης", το καλωδιακό ατμόπλοιο του ΟΤΕ "Θαλής ο Μιλήσιος", το Α/Τ "Βέλος" και την Τριήρη βρεθήκαμε να βλέπουμε μεταμοντέρνα έργα τέχνης.

Καλό βράδυ με "Pictures at an Exhibition" !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου