Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗ

Γεννήθηκε στην Ζυρίχη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κιθάρα, πιάνο, κλασσικό τραγούδι, μελοδραματική, σύνθεση και ενορχήστρωση σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια σύγχρονης μουσικής για 3 χρόνια με τους Αθανασιάδη, Αντωνίου, Καλογερά, Λαπιδάκη, κ.α.
Από το 1987 άρχισε να διδάσκει ως καθηγήτρια μουσικής στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ το 1988 ίδρυσε και διηύθυνε την πρώτη της χορωδία αυτή της σχολής ΜΤΕΝΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το 1992,εξέδωσε στη Θεσσαλονίκη, το βιβλίο "ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΚΤΕΪΛ".
Από το 1998 ζει και δημιουργεί στον Πειραιά.
Τον Οκτώβρη του 2001 ίδρυσε την Παιδική Χορωδία του Ομίλου UNESCO Ν.Πειραιώς και Νήσων και τη διηύθυνε αφιλοκερδώς για 3 χρόνια , ενώ τον Οκτώβρη του 2004 ίδρυσε και από τότε εως σήμερα διευθύνει επίσης αφιλοκερδώς το "Χορωδιακό Εργαστήρι Ελένης Γκαϊτατζή", του οποίου το ρεπερτόριο, περιλαμβάνει ως επί το πλείστον έντεχνα τραγούδια σε στίχους και μουσική σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
Το 2002 κυκλοφόρησε σε C.D. ,εκτός εμπορίου, η "Προσωπογραφία" ένας κύκλος τραγουδιών σε μουσική και ενορχήστρωση δική της πάνω σε στίχους σύγχρονων Ελλήνων ποιητών.
Μουσικά έργα της παρουσιάστηκαν από γνωστούς μουσικούς, τραγουδιστές και χορωδίες στην Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό(Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία). Έχει συνθέσει την όπερα "Νέκυια",την ελληνική καντάτα "Οι χαιρετισμοί της Χίου" πάνω σε ποίηση του Δημήτρη Πιστικού, μουσική για το αρχαίο δράμα, σκηνική μουσική, έργα για φωνή, για πιάνο,
καθώς και για σύνολα οργάνων. Μελοποίησε ποιήματα των: Κ. Καβάφη, Κ.Καρυωτάκη, Κ. Παλαμά, Αλ. Παπαδιαμάντη, Δ. Πιστικού, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, κ.α.
Ως μουσικοσυνθέτρια, συνεργάζεται με το κέντρο Σημειολογίας Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών και του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Πειραιά "Ζήνων".
Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στη μουσική τέχνη και στον πολιτισμό με τιμητικές πλακέτες και διπλώματα από: την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, τον όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, την Ελληνική Αστυνομία, το Δικηγορικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πειραιά, το Σύλλογο Αποφοίτων του Ε Γυμνασίου Αρρένων Πειραιά "Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", το Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Πειραιά "Ζήνων".

Α ΜΕΡΟΣ

GONNA FLY NOW 
PUTTIN ON THE RITZ
CONCERTO DE ARANJUEZ
BEAUTIFUL MARIA
HOT STUFF
CARAVAN
SANTANA A PORTRAIT

Β ΜΕΡΟΣ

Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ
Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ
ΥΠΟΜΟΝΗ
ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΠΕΘΥΜΗΣΑ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο ΓΛΑΡΟΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΪΟΥ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ ΜΑΓΙΣΣΑ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΕΞΗ
ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
ΣΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
NEVER ON SUNDAY





1 σχόλιο: