Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ


Ένας μουσικός έχει εκτός από το όργανό του και κάποια εργαλεία-μηχανήματα,καλλυντικά,που του εξελίσσουν την μελέτη και τον βγάζουν από το αδιέξοδο των αμφιβολιών ή δυσκολιών. 
Τέτοια είναι ο μετρονόμος για τον ρυθμό και το κουρδιστήρι για την σωστότητα των νοτών.
 Σε επίπεδο beaute, αλοιφές, λαδάκια, πανάκια, γυαλιστικά και μεγάλα ή μικρά πιγκάλ (λάστιχα που καταλήγουν σε βούρτσα) για την καθαριότητα του έσω οργάνου από άλατα, πουρί ή τρόφιμα αν ο μουσικός είναι κοιλιόδουλος και τρώει πριν παίξει. 
Το παραπάνω είναι ένα χειροποίητο ντεσιμπελόμετρο που μετράει την ένταση του ήχου και το έφτιαξε ο Θωμάς τη χρυσή εποχή Π.Π (προ παιδιών) για εξάσκηση στις ασκήσεις ppp σε pp σε p σε mp σε f σε ff σε fff. Παίζοντας λοιπόν μια νότα σε μια μεγάλη ανάσα βλέπεις τα λεντάκια να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν ανάλογα με την ένταση.
  Το βύσμα καταλήγει σε μανταλάκι που γραπώνει την μονάδα του ήχου.

Ο Μήτσος λοιπόν που έχει ένα "πρόβλημα" με την ένταση του ήχου τώρα τελευταία θεωρώ πως πρέπει να προμηθευτεί αυτό το ντεσιμπελόμετρο. 
Έχω μια επιφύλαξη για το χρώμα. Είναι πολύ εργοστασιακό για τα γούστα του Μήτσου. Χρειάζεται ένα facelift τούτο το "Lada Niva". Όμως υπόσχομαι πως θα το γεμίσω αυτοκόλλητα που θα έρθει και θα κομποζάρει με τα ηχεία, τέλεια. 
 Μόνο ο Μήτσος μπορεί να βγάλει αυτό το μηχάνημα από την αδράνεια, την κατάθλιψη και την φτώχεια σε ακούσματα.
Μόνο ο Μήτσος μπορεί να το κάνει να φλερτάρει τα ροζ ηχεία του, δείχνοντας την κάψα του στα αναμμένα φωτάκια του.
Μόνο ο Μήτσος μπορεί να του διδάξει όλα τα είδη μουσικής, να το ταξιδέψει στα άδυτα του youtube και να αποδείξει πως  ο απόλυτος επαγγελματισμός ενός τουμπίστα που αριστεύει και στον γυναικοκρατούμενο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης μπορεί να εργάζεται και με τέρμα τα λεντάκια αναμμένα χωρίς να λανθάνει και χωρίς να μπερδεύεται.
Τι λες Μήτσο, θα αφήσουμε την τεχνολογία να μιλήσει;



  








1 σχόλιο: