Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ BAKA-LIARO

Ο νέος ορεινός ήλιος

Ο λευκός Ορεινός Ήλιος, ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της ομώνυμης «οικογένειας» κρασιών της εταιρείας Σεμέλη, ανανεώθηκε, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην ετικέτα,(επηρεάστηκε από τις μελωδίες του Μήτσου) ώστε να αντικατοπτρίζει τη φινέτσα, την ποιότητα αλλά και το νεανικό χαρακτήρα του κρασιού. Ζωηρό και ευχάριστο αλλά ταυτόχρονα στιβαρό και με χαρακτήρα,( όπως ο Μήτσος ) έχει την εξαιρετική ικανότητα να συνοδεύει και να αναδεικνύει υπέροχα τα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
Το αρωματικό Μοσχοφίλερο από τα αμπελοτόπια της Μαντινείας, «συναντά» το ζωηρό και γεμάτο φρεσκάδα Sauvignon Blanc από επιλεγμένους αμπελώνες της Αιγιαλείας, σε ένα νέο, φίνο περιεχόμενο σε φιάλη τύπου Bordeaux. Ο ακαταμάχητος αυτός συνδυασμός, δίνει ένα κρασί με αρώματα λεμονανθών και ροδοπέταλων (χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου) και πεπονιού, εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων (χαρακτηριστικά της σωστά «αναθρεμένης» ποικιλίας Sauvignon Blanc). Σερβίρεται στους 10ο C σαν απεριτίφ, ενώ συνοδεύει ιδανικά ψαρικά, οστρακοειδή και ζυμαρικά με θαλασσινά.

Μια πρόταση του Μήτσου ,μέσω του Enough, για όλους τους πατριώτες που θα θελήσουν ένα κρασί για τον αυριανό Bakaliaro!(κόστος:κάτω από δεκά, λίγο πάνω από πέντε euros)
Είθε ο ήλιος του Μήτσου να βγει νωρίτερα από το μεσημεριανό γεύμα, διότι προβλέπεται να παρελάσουμε με βροχή!

Τελικά, το έχει ο ήλιος να συνοδεύει ηγέτες. 
Παλιά ο Ανδρέας, ίσως και εσύ... μέλλον ορεινό και ηλιόλουστο.
Ελπίζω όχι μεθυσμένο!




1 σχόλιο:

  1. Άραγε.. ο ακαταμάχητος αυτός συνδυασμός του κρασιού, με αρώματα λεμονανθών και ροδοπέταλων,θα δένει με τη λεπτή και ευγενική γεύση της σκορδαλιάς;;Μήτσε τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή