Τρίτη 20 Μαΐου 2014

UN JARDIN APRES LA MOUSSON.



Πρόκειται για την τετραπλέτα jardin της εταιρίας Hermes. Ένα αρωματικό βίτσιο, που το αποτέλεσμά του στο δέρμα και στην αύρα που αφήνει όποια βιτσιόζα το φοράει, δεν σε αφήνει καθόλου μα καθόλου ασυγκίνητο/η.
Ως γνήσια βιτσιόζα λοιπόν,έχω υποκύψει στο Un jardin apres la mousson, άντε και στο Un jardin sur le toit.
Στην Ελλάδα η Hermes είναι το μόνο stand στα καταστήματα beaute που η έκπτωση δεν ξεπερνάει το 10%, χειμώνα- καλοκαίρι, βρέξει-χιονίσει. Μάλλον αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του αρώματος και για την εμμονή κάποιων ανθρώπων να μην αλλάζουν αυτή τη συνήθεια. Για τους βιτσιόζους λοιπόν, που οικονομικά δεν..., υπάρχει η λύση του body lotion ή των λιγότερων ml. 
Μην μασάτε!
Πλησιάστε τους κήπους....
Ο σκύλος δαγκώνει λίγο στο ταμείο αλλά, 
από το να τα φάει τα φράγκα ο ψυχίατρος, καλύτερα η Hermes. 







Un jardin après la mousson

“A serene expression of nature’s rebirth after the monsoon rains.”
Jean-Claude Ellena

Un Jardin après la Mousson explores unexpected aspects of India, when the monsoon gives back what the sun has taken from the earth, and drives away the scorching breath of drought. In this novella, ginger, cardamom, coriander, pepper and vetiver tell the story of nature’s rebirth, captured in Kerala in a world overflowing with water.

Σημείωση: VETIVER 
Η Βετιβερια (Vetiver) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Vetiveria Zizanoides. Το αιθεριο ελαιο της Βετιβεριας προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού και έχει ένα βαρύ δασώδες γήινο άρωμα. 

Το αιθεριο ελαιο της Βετιβεριας χρησιμοποιείται σε περιόδους έντονου στρες, για την αϋπνία, τη νευρικότητα και την ένταση, για μυϊκούς πόνους και καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, τονωτικό, κατασταλτικό, αντικαταθλιπτικό, κατά της χρόνιας κόπωσης και ως αφροδισιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου