Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ









22/12/2014

Παίζοντας  τα κάλαντα κάθε χρόνο με την μπάντα, παίρνουμε μέρος σε μια εθιμοτυπική διαδικασία. Υπήρξαν χρονιές απλής διεκπεραίωσης, χρονιές που παίξαμε τα κάλαντα μόνο στα υπουργικά γραφεία, αλλά και χρονιές όπως η φετινή που η γιορτή είχε χρώμα και κέφι λόγω των Κρητικών και κυρίως των Μυτιληνιών. 
Πρωτοπαίξαμε τα κάλαντα και την σκυτάλη πήραν οι Κρητικοί με ένα Χανιώτη, ένα Πεντοζάλη και έναν Μαλεβιζιώτη. Δεινοπάθησε το πλακάκι το γυαλιστερό από τις φιγούρες και ζωντάνεψε η αίθουσα από τις πασπαλιές. Όλοι τραβηχτήκαμε πίσω για να ανοίξουμε τον χώρο στους Χανιώτες.
Στη συνέχεια οι Μυτιληνιοί αφού πρόσφεραν κι αυτοί ένα καλάθι με δώρα στον Υπουργό χόρεψαν κάτι σαν μπάλο και κάτι σαν καρσιλαμά. Παράλληλα ένας δικός τους κερνούσε σφηνάκια ούζου την πρώτη σειρά επισήμων.
Ωραίοι και ανάλαφροι.
Μπράβο!

23/12/2014

Μ αυτή τη δουλειά ζούμε όλοι μαζί ή κατά τμήματα διάφορες στιγμές, πολύ καλές, μέτριες και κακές.
Έτσι είναι σε όλα τα επαγγέλματα ως γνωστό, αλλά πόσο μάλλον όταν ο στόχος είναι να παίζεις μουσική σε περιστάσεις.
Λιτανείες, αγώνες, εκδηλώσεις των Δήμων, ταξίδια στα νησιά, χωριά και πόλεις, συναυλίες, κηδείες, παρελάσεις, ναυτικές εβδομάδες, εγκαίνια χώρων, καταθέσεις στεφάνων, επάρσεις και υποστολές της σημαίας στην Ακρόπολη, τελετή της Αλλαγής Φρουράς στο Σύνταγμα, εωθινά, ίσως και άλλα, που τα ξεχνώ τώρα.
Σήμερα το βράδυ νομίζω πως σαν Υπηρεσία κάναμε ό,τι πιο χρήσιμο για αυτή την χρονιά. Αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή ανοίξαμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου "ΑΡΓΩ" παιδιών με ειδικές ανάγκες παίζοντας τα κάλαντα επισκίασε όλες τις εμφανίσεις μας για φέτος. 
Μακάρι και του χρόνου να παίξουμε αντίστοιχα σε συλλόγους και σωματεία που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γιορτές και καρναβάλια υπάρχουν πολλά σ αυτή τη χώρα. Οι λόγοι και οι αιτίες υπάρχουν. Και η διάθεση. Ας ελπίσουμε και στην διαφορετική  Διαταγή... ή και χωρίς αυτήν...
"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά¨








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου