Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

"Πλούσιο" το Σαββατοκύριακο!

Προχθές παίξαμε με την μπάντα στο λιμάνι, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Κατεβάσαμε μια νέα μάρτσια που πήγε καλά!
Η λιτανεία αυτή, όπως και όλες που λαμβάνουν μέρος στην μητρόπολη του Σεραφείμ, τελειώνουν με τον λόγο του μητροπολίτη, που το μόνο ενδιαφέρον από όσα λέει είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, φτιάχνοντας δικές του σύνθετες λέξεις, αλλά πετώντας κατά καιρούς και αδόκιμες, όπως χθες.



Κορυβαντιώ: βρίσκομαι σε έκσταση, είτε λόγω ενθουσιασμού, είτε λόγω φανατισμού. Μη με ρωτήσετε τι έλεγε. Κάτι για πραότητα...
Με το "κορυβαντιώ", λοιπόν,(το είπε 2-3 φορές έτσι για να μην περάσει απαρατήρητο ) έκλεισε η χθεσινή λιτανεία και με κορυβάντες κουκουλοφόρους και Ματατζήδες γίνονταν γλέντι στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για τα 6 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Ε.Κορκονέα,(ο οποίος, φήμες διαδικτυακές λένε πως μέσα στη φυλακή το έχει ρίξει στη θρησκεία) αλλά και την πορεία για τη συμπαράσταση στον απεργό πείνας Νικόλαο Ρωμανό, φίλο και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του φίλου του Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2008 στα Εξάρχεια.
Οδηγώντας για τα Εξάρχεια από τον Πειραιά η αστυνομία ήταν παντού.
Με την μορφή της τροχαίας, με περιπολικά και μηχανές στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, με τα χακί στην πλατεία, με απλά ρουχαλάκια παντού και με ελικόπτερα να σαρώνουν τα Εξάρχεια από ψηλά.
Τον όλο αμυντικό εξοπλισμό συμπληρώνει και η "Αύρα". Έχει σχέση με το νερό "αύρα", αλλά για πότισμα αυτή τη φορά και όχι ξεδίψασμα. Μας πρωτοεμφανίστηκε στην Κερατέα, (βλέπε δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Ομβριοκάστρου),τώρα συχνάζει και στο Σύνταγμα ή όπου έχουμε ντράβαλα τέλος πάντων. Το μοντελάκι είναι Ισραηλινό και οι δυνατότητές του πολλές: διασκορπίζει πλήθος, καθηλώνει τους ευκίνητους, ενώ θεωρητικά επιτρέπει τη μίξη νερού με χημικά ή δακρυγόνο (κοινή πρακτική στη Γαλλία), ή με μπογιά («δεν ήμουν στη διαδήλωση, κυρ-αστυνόμε!» «αφού είσαι ροζ, ρε!»). Και φυσικά, τρομοκρατεί.



Η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας είχε δημιουργήσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μετά την πορεία και τα γεγονότα, το κέντρο ήταν άβατον.

Κυριακή και... το άναμμα του δέντρου στην Πεύκη.
Από νωρίς το απόγευμα όλοι μας έτοιμοι για τη συναυλία. 
Ένας υπέροχος χώρος, σύγχρονος, με καλή ακουστική και ανθρώπινες παρασκηνιακές εγκαταστάσεις και ένας χαμός από κόσμο όλων των ηλικιών.



Ήταν από τις καλές βραδιές και τις πετυχημένες εμφανίσεις.
Η βροχή δεν μας επέτρεψε να παίξουμε έξω στα σκαλιά του κτιρίου και έτσι ανοίξαμε τη βραδιά πάνω στη σκηνή. 
Τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίσει τα δέντρα τους και δυστυχώς έχουν φωτίσει και τα μπαλκόνια τους. Βγάζει τελικά στον Έλληνα ένα κιτσαριό αυτή η γιορτή. Ευτυχώς,οι κεντρικοί δρόμοι και τα ξενοδοχεία ή τα μεγάλα μαγαζιά ρεφάρουν τη χασούρα του μπάρμπα με το δια χειρός φωτοσωληνιασμένο καράβι να κρέμεται άκεντρα από το μπαλκόνι και δίπλα η παπουτσοθήκη και η πλαστική ντουλάπα με τις σφουγγαρίστρες και τα σχοινιά με τα βρακιά. 'Οχι, μη...
Σας αφήνω με ένα τραγουδάκι που άκουγα στο αυτοκίνητο γυρνώντας στο σπίτι: Gloria Estefan και Christmas Through your Eyes.
Λίγο παλιακό, αλλά χαλαρώνει!
Καληνύχτα και αύριο...ρεπό Μήτσο.

(Γράψε 2 ρεπουδάκια από τον υπουργό και ψήνεται και η Νέα Υόρκη)

ΔΩΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

  • Άρτος και ένα ημερολόγιο του 2015 από τον Σεραφείμ (Θεϊκός Τζέντλεμαν)
  • Ένα γουράκι 2015 από τον Δήμαρχο Πεύκης (Τζέντλεμαν της τοπικής αυτοδιοίκησης )
  • Μέρες ΡΕΠΟ (Πολιτικός Τζέντλεμαν)





2 σχόλια: