Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ UPSIDE DOWN


Ο Στέλιος από πολύ μικρός βοηθούσε στην κουζίνα και στα πειράματα.
Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε μια μηλόπιτα και μέχρι να ψηθεί θα διαβάσουμε τα μαθήματα του σχολείου. 

ΣΥΝΤΑΓΗ
Στάδιο Α
5 μηλαράκια κόκκινα
βούτυρο
ζάχαρη 
κανέλα
Στάδιο Β (παρασκευή χλαπάτσας)
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι που πρήζεται από μόνο του
Μισό φλιτζάνι γάλα
2 Αυγά

Καθαρίζετε τα μήλα σε φέτες στρογγυλές ή μακρόστενες και αφού βουτυρώσετε το ταψί και το πασπαλίσετε με ζάχαρη τις μοστράρετε σε σχήμα μαργαρίτας.
Τις ξανάπασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και ξεκινάτε τη χλαπάτσα.
Χτυπάτε όπως ο Στέλιος με τον αυγοδάρτη τα αυγά, με τη ζάχαρη, το βούτυρο το γάλα και το αλεύρι και στρώνετε όλο αυτό πάνω από τα μήλα.
Ντουγρού σε προθερμασμένο φούρνο για κανένα 40λεπτο μέχρι να ψηθεί το μείγμα.( Κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι, δεν την ξεπετάμε όπως-όπως από τον φούρνο.) 
Μόλις αυτό το θαύμα κρυώσει, παίρνετε την πιο όμορφη πιατέλα του σπιτιού και αναποδογυρίζετε το ποίημα  ώστε να έρθει το μηλομαργαριτάκι πάνω και η χλαπάτσα στα θεμέλια.
Τελειώνετε με extra κανέλα!

Τώρα ήρθε η ώρα να σκοτώσω το τέρας στον νεροχύτη και μετά να διαλέξω χρωματάκι για τα νύχια.
Μήπως ένα κόκκινο όπως τα μήλα;





4 σχόλια:

  1. Τι μας έκανες νυχτιάτικα και έχουν κλείσει και τα ζαχαροπλαστεία...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν θα ήταν πετυχημένο αν το Στελλάκι δεν ήταν βοηθός!!!!(Θεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την έφτιαξα σήμερα,δεν νομίζω ο Πίπος ν αφήσει ούτε ψιχουλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή